Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/85/1009585/pererikh.se/public_html/wp-settings.php on line 512 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/85/1009585/pererikh.se/public_html/wp-settings.php on line 527 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/85/1009585/pererikh.se/public_html/wp-settings.php on line 534 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/85/1009585/pererikh.se/public_html/wp-settings.php on line 570 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/85/1009585/pererikh.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 103 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/85/1009585/pererikh.se/public_html/wp-includes/query.php on line 61 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/85/1009585/pererikh.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 1109 Per-Erik Holmberg » Blog Archive » Isig resa

Isig resa

Posted by perra on 16th April 2009 in Blogg
Dags för ett nytt reseminne på musikens väg. Tror att året var 1981, och månaden December ca den 10 de.

Vi var på väg till Mosjöen i Norge för att spela en vecka innan vi åkte hem för att fira jul. Minns inte riktigt var vi hadde spelat veckan före men jag vet att vi hade 31mil att köra. Hade varit ganska ordinärt vinterväder hela månaden, men just den dan vi skulle iväg till Mosjöen slog det om och blev blidväder, men det räckte inte med det utan det blev även ordentligt med regn.

Alla som har kört i nordNorge vintertid vet att det är den värsta tänkbara kombinationen.

Som tur var hadde vi med oss ordentliga snökedjor att sätta på vår gamla turne’buss. Vi kom iväg å det blev bara värre å värre efterhand å till sisst gick det i krypfart. Inte ens kedjorna som tom var försedda med ordentliga taggar gav något bra grepp!

Jag minns särskillt en tvär och lutande kurva, det gick ju som tur var i snigelfart men på grund av lutningen började bussen att kana innåt i kurvan. Är än idag glad för att K-A vår gitarrist körde, Enormt duktig både musiker å chaufför, körde aldrig fortare än att han klarade att hålla sej på vägen.

Trots att det bara var 31 mil så tog resan hela 36 timmar, då hade vi bara stannat för att tanka å äta! När vi kom fram fick vi höra att nästan alla andra orkestrar hade ställt in sina spelningar för dom tog sej inte fram.

 

2 Responses to “Isig resa”

  1. Ellis Says:

    Hej Per-Erik! Tittar in för att säga att det var jätteroligt att träffa dig i helgen och för att tacka för underhållningen. Å så BRA du spelar och sjunger!

    Ha det gott!

  2. Krister Says:

    då var jag 1 år

Leave a Reply