Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/85/1009585/pererikh.se/public_html/wp-settings.php on line 512 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/85/1009585/pererikh.se/public_html/wp-settings.php on line 527 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/85/1009585/pererikh.se/public_html/wp-settings.php on line 534 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/85/1009585/pererikh.se/public_html/wp-settings.php on line 570 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/85/1009585/pererikh.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 103 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/85/1009585/pererikh.se/public_html/wp-includes/query.php on line 61 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/85/1009585/pererikh.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 1109 Per-Erik Holmberg » Blog Archive » Ett Spelnings minne

Ett Spelnings minne

Posted by perra on 12th April 2009 in Blogg
Det var någongång kring julen -78 om jag inte minns fel. Vi hadde en spelning i en by utanför vilhelmina. Vi hade ännu inte någon egen turne’buss så vi hade lånat ett gammalt vrak, en gammal ford transit som hade sett sina bästa dagar flera år tidigare.

Eftersom vi hade mycket å stor utrustning på den tiden så var det bara jag å gitarristen som rymdes i bussen å dom andra körde en egen bil. Färden dit ca 18 mil gick utan problem och spelningen gick mycket bra, men det skulle bli värre då vi for hem.

Vintern är alltid en knepig tid då man är musiker pga att det ju kan vara mycket kallt periodvis. Tempen låg nog på ca 25 grader när vi påbörjade hemfärden, ska tilläggas att bussen nästan helt saknade värme! Det gick dock hyfsat bra änd till vi skulle svänga in på vägen mot Malå då vi kom till Storuman.

Vi fick båda två ta tag i ratten å slita allt vi kunde för att komma runt i vägskälet, så kärvt var det,troligen mer än 30 grader kallt.

Det gick någon mil å då vi var helt ute i obyggden så började bränslet att frysa. Som tur var hade vi med oss lite t-sprit och fick igång vraket igen.

Detta hände några gånger under vägen och tillslut tog t-spriten slut å vi tänkte att nu är det bara tur om vi ska komma levande ur dethär äventyret.

När vi passerade en liten by som heter sapetsele 5-6mil hemmifrån så var det 47 grader kallt! Inget önskeläge precis speciellt som t-spriten var slut.

På något konstigt sätt så tog vi oss ändå hem, men den natten undrade man vad man höll på med.

 

2 Responses to “Ett Spelnings minne”

 1. Bo Beverlöv Says:

  Hej Per-Erik!
  Ja nog kom man ihåg den resan.
  Själv körde jag bil till spelningen och kylarn frös för mig.
  Det måste ha varit i Ankarsund vi spelade.
  Fast det va nästan 40 minus så var det väldigt mycket folk som kom och dansade till vårat band Bronx.
  Kommer du ihåg en av våra första spelningar i Luleå?
  Man hade annonserat oss som Bronx från Stockholm. Det för att locka folk men vårt band kom från Malå, och det lockade förstås inte lika mycket som ett band från Stockholm.
  Folk kom och dom köade för att få komma in och dansa till oss.Den spelningen va nog bland den första jag tror vi gjorde och våran gamla Ford transit buss den kokade som vanligt på vägen dit.Tur att Henry va bra på meka med bilar.

  Vi hörs!

  Bo Beverlöv

 2. Dagmar Says:

  Hej Perra.

  Ja till och med jag minns den där resan du gjorde..Minns att man satt hemma och funderade om du skulle komma hem helskinnad…Ja den transitbussen glömmer man aldrig…
  Ha de gott

Leave a Reply