Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/85/1009585/pererikh.se/public_html/wp-settings.php on line 512 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/85/1009585/pererikh.se/public_html/wp-settings.php on line 527 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/85/1009585/pererikh.se/public_html/wp-settings.php on line 534 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/85/1009585/pererikh.se/public_html/wp-settings.php on line 570 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/85/1009585/pererikh.se/public_html/wp-includes/cache.php on line 103 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/85/1009585/pererikh.se/public_html/wp-includes/query.php on line 61 Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /storage/content/85/1009585/pererikh.se/public_html/wp-includes/theme.php on line 1109 Per-Erik Holmberg » 2009 » April

Archive for April, 2009

Isig resa

Posted by perra on 16th April 2009 in Blogg
Dags för ett nytt reseminne på musikens väg. Tror att året var 1981, och månaden December ca den 10 de.

Vi var på väg till Mosjöen i Norge för att spela en vecka innan vi åkte hem för att fira jul. Minns inte riktigt var vi hadde spelat veckan före men jag vet att vi hade 31mil att köra. Hade varit ganska ordinärt vinterväder hela månaden, men just den dan vi skulle iväg till Mosjöen slog det om och blev blidväder, men det räckte inte med det utan det blev även ordentligt med regn.

Alla som har kört i nordNorge vintertid vet att det är den värsta tänkbara kombinationen.

Som tur var hadde vi med oss ordentliga snökedjor att sätta på vår gamla turne’buss. Vi kom iväg å det blev bara värre å värre efterhand å till sisst gick det i krypfart. Inte ens kedjorna som tom var försedda med ordentliga taggar gav något bra grepp!

Jag minns särskillt en tvär och lutande kurva, det gick ju som tur var i snigelfart men på grund av lutningen började bussen att kana innåt i kurvan. Är än idag glad för att K-A vår gitarrist körde, Enormt duktig både musiker å chaufför, körde aldrig fortare än att han klarade att hålla sej på vägen.

Trots att det bara var 31 mil så tog resan hela 36 timmar, då hade vi bara stannat för att tanka å äta! När vi kom fram fick vi höra att nästan alla andra orkestrar hade ställt in sina spelningar för dom tog sej inte fram.

 

Ett Spelnings minne

Posted by perra on 12th April 2009 in Blogg
Det var någongång kring julen -78 om jag inte minns fel. Vi hadde en spelning i en by utanför vilhelmina. Vi hade ännu inte någon egen turne’buss så vi hade lånat ett gammalt vrak, en gammal ford transit som hade sett sina bästa dagar flera år tidigare.

Eftersom vi hade mycket å stor utrustning på den tiden så var det bara jag å gitarristen som rymdes i bussen å dom andra körde en egen bil. Färden dit ca 18 mil gick utan problem och spelningen gick mycket bra, men det skulle bli värre då vi for hem.

Vintern är alltid en knepig tid då man är musiker pga att det ju kan vara mycket kallt periodvis. Tempen låg nog på ca 25 grader när vi påbörjade hemfärden, ska tilläggas att bussen nästan helt saknade värme! Det gick dock hyfsat bra änd till vi skulle svänga in på vägen mot Malå då vi kom till Storuman.

Vi fick båda två ta tag i ratten å slita allt vi kunde för att komma runt i vägskälet, så kärvt var det,troligen mer än 30 grader kallt.

Det gick någon mil å då vi var helt ute i obyggden så började bränslet att frysa. Som tur var hade vi med oss lite t-sprit och fick igång vraket igen.

Detta hände några gånger under vägen och tillslut tog t-spriten slut å vi tänkte att nu är det bara tur om vi ska komma levande ur dethär äventyret.

När vi passerade en liten by som heter sapetsele 5-6mil hemmifrån så var det 47 grader kallt! Inget önskeläge precis speciellt som t-spriten var slut.

På något konstigt sätt så tog vi oss ändå hem, men den natten undrade man vad man höll på med.